مقاله پژوهشی
عباس قائدامینی هارونی؛ مهرداد صادقی ده چشمه؛ سمانه کلدانی؛ غلام رضا مالکی فارسانی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 06 آذر 1400
چکیده
هدف ازپژوهش حاضربررسی تأثیر ساختارهای ارگانیکی و مکانیکی بر عملکرد سازمانی با نقش تعدیل گر فرهنگ سازمانی بود که با روش توصیفی از نوع همبستگی انجام گرفت .جامعه آماری پژوهش حاضر شامل شرکت های سرمایه گذاری توکا فولاد(سهامی عام) به تعداد 24 شرکت با 5340 کارمند بود که با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم تعداد 363 نمونه استخراج گردید.به منظور ...
بیشتر
هدف ازپژوهش حاضربررسی تأثیر ساختارهای ارگانیکی و مکانیکی بر عملکرد سازمانی با نقش تعدیل گر فرهنگ سازمانی بود که با روش توصیفی از نوع همبستگی انجام گرفت .جامعه آماری پژوهش حاضر شامل شرکت های سرمایه گذاری توکا فولاد(سهامی عام) به تعداد 24 شرکت با 5340 کارمند بود که با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم تعداد 363 نمونه استخراج گردید.به منظور تعیین حجم نمونه از فرمول نمونه گیری کوکران استفاده شد.ابزار گرد آوری این پژوهش پرسشنامه های استاندارد مشتمل بر؛ ساختار سازمانی ویگا و یانوزاس (1979)،فرهنگ سازمانی دنیسون (1999) و عملکرد سازمانی نادی و همکاران(1396) بودند. روایی محتوائی پرسشنامه ها توسط استاد راهنما و چند نفر از صاحبنظران موضوعی و روایی صوری توسط چند تن از افراد جامعه آماری مورد تأیید قرار گرفت.ضریب پایایی هر سه پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب(839/0)،(820/0) و (868/0) برآورد شد. تجزیه وتحلیل داده های پژوهش در دو سطح توصیفی با استفاده از آماره هایی همچون میانگین و انحراف معیار و استنباطی با استفاده از مدل معادلات ساختاری و... توسط نرم افزار spss 26 و warp pls 6 انجام شد و نتایج نشان داد که ؛ ساختارهای مکانیکی و ارگانیکی به ترتیب با ضرایب 0.37- و0.32 بر عملکرد سازمانی تاثیر دارد اما فرهنگ سازمانی این روابط را تعدیل نمی کند.
مقاله پژوهشی
مدیریت زنجیرهتامین
سیده فاطمه فقیدیان؛ مسعود خداوردی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 مهر 1402
چکیده
هدف: صنعتی شدن جوامع و تقاضای رو به رشد کالاها، فاجعه های اجتماعی زیست محیطی فراوانی به همراه داشته که رویکرد به انرژیهای نوین و زنجیره تامین پایدار و سبز را با اقبال محققین و مدیران صنعتی مواجه نموده است. هدف این پژوهش استخراج و مدلسازی و رتبه بندی عوامل موثر بر زنجیره تامین پایدار و سایر انرژیهای نوین در استان چهار محال و بختیاری ...
بیشتر
هدف: صنعتی شدن جوامع و تقاضای رو به رشد کالاها، فاجعه های اجتماعی زیست محیطی فراوانی به همراه داشته که رویکرد به انرژیهای نوین و زنجیره تامین پایدار و سبز را با اقبال محققین و مدیران صنعتی مواجه نموده است. هدف این پژوهش استخراج و مدلسازی و رتبه بندی عوامل موثر بر زنجیره تامین پایدار و سایر انرژیهای نوین در استان چهار محال و بختیاری می باشد.
روش شناسی: معیارهای استخراج شده از ادبیات را با استفاده از تکنیک دلفی غربالگری نموده، پس با استفاده از معادلات ساختاری به بررسی روابط میان متغیرها و ارزیایی و اعتبارسنجی مدل پرداخته و در نهایت با بکارگیری تکنیک تحلیل سلسه مراتبی (AHP) عوامل پژوهش رتبه بندی می شوند.
یافته ها: عوامل موثر بر زنجیره تامین سبز با دو معیار و هشت زیرمعیار شناسایی شد که آموزش زیست محیطی در اولویت نخست قرار گرفت. عوامل موثر بر زنجیره تامین پایدار با پنج معیاراصلی و یازده زیرمعیار شناسایی و طراحی گردید که در این میان عوامل درون سازمانی بیشترین اهمیت را به خود اختصاص داده است.
اصالت: استفاده از فناوری های زیست محیطی و مدیریت صحیح زنجیره تامین سبز و پایدار در راستای بهره گیری از انرژی های نوین، همراه با آموزش کارکنان در نهایت منجر به کاهش جنایات و کاهش استفاده از منابع و به تبع آن کاهش مصرف انرژی و آلودگی زیست محیط زیستی می گردد.
مقاله مروری
مهندسی مجدد
زهرا نژادحیدری؛ معصومه رئیس زاده؛ حمید رضا طاهری حقیقی؛ محمود قیومی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 مهر 1402
چکیده
امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند ژاپن، انگلستان و ایالات متحده، مهندسـی ارزش را با روند و چرخه تولیدی و صنعتی خود پیوند زده اند که به جزئی جدایی ناپذیر صنعت این کشورهـا تبـدیل شـده است. مهندسی ارزش متدولوژی است کاربردی و قدرتمند جهت تجدید نظر بر کلیه ی طرح ها و پروژه های عظیم صنعتی و عمرانی و تولید با هدف ایجاد صرفه جویی مالی، ...
بیشتر
امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند ژاپن، انگلستان و ایالات متحده، مهندسـی ارزش را با روند و چرخه تولیدی و صنعتی خود پیوند زده اند که به جزئی جدایی ناپذیر صنعت این کشورهـا تبـدیل شـده است. مهندسی ارزش متدولوژی است کاربردی و قدرتمند جهت تجدید نظر بر کلیه ی طرح ها و پروژه های عظیم صنعتی و عمرانی و تولید با هدف ایجاد صرفه جویی مالی، ارتقای کیفیت، افزایش رضایت مشتری و افزایش ارزش سرمایه گذاری است. در این پژوهش با توجه به تحقیقات و مطالعات انجام شده به بررسی مفهوم ارزش، تاریخچه ی آن، و برنامه ی کار مهندسی ارزش خواهیم پرداخت همچنین از جمع بندی اطلاعات موجود به نتیجه گیری در خصوص مهندسی ارزش با این تعریف خواهیم رسید که مهندسی ارزش فعالیتی است که با هدف بررسی و تحلیل تمام فعالیت های یک طرح، (از زمان شکل گیری ایده اولیه تا مرحله طراحی و اجرا نهایی و سپس راه اندازی و بهره برداری) انجام می شود و به عنوان یکی از کارآمدترین و مهم ترین روش های اقتصادی در عرصه فعالیت های مهندسی، شناخته شده است. مهندسی ارزش در چهار چوب تعریف مدیریت یک پروژه، با نظر به تمام اجزای طرح ، هیچ بخشی را قطعی ودقیق نمی شمارد،هدف مهندسی ارزش،دست یابی به زمان کمتر برای رسیدن به مرحله بهره برداری بدون افزایش هزینه ها با حفظ کیفیت کار است.
مقاله کاربردی
ارزیابی عملکرد
میثم کاویانی؛ سید فخر الدین فخرحسینی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 مهر 1402
چکیده
هدف: مدیریت دارایی و بدهی (ALM) به عنوان فرآیندی تعریف می شود که در آن مجموع داراییها و بدهیهای یک بانک به طور همزمان به صورت یکپارچه کنترل و مدیریت می شود. در مدیریت ترازنامه کلی، مدیریت دارایی و بدهی شامل برنامهریزی و اجرای استراتژیک و فرآیندهای کنترلی است که بر حجم، ترکیب، سررسید، حساسیت نرخ بهره، کیفیت و نقدینگی دارایی ها ...
بیشتر
هدف: مدیریت دارایی و بدهی (ALM) به عنوان فرآیندی تعریف می شود که در آن مجموع داراییها و بدهیهای یک بانک به طور همزمان به صورت یکپارچه کنترل و مدیریت می شود. در مدیریت ترازنامه کلی، مدیریت دارایی و بدهی شامل برنامهریزی و اجرای استراتژیک و فرآیندهای کنترلی است که بر حجم، ترکیب، سررسید، حساسیت نرخ بهره، کیفیت و نقدینگی دارایی ها و بدهی های بانک تأثیر می گذارد. چنانچه امروزه در مدیریت بانکداری نوین از طریق ترازنامه جهت ارزیابی برنامهریزی استراتژیک، پیشبینی درآمدها، عایدات و مدلسازی نیاز به تکنیکهای مدیریت داراییها و بدهیها است. این تکنیکها، حجم، ترکیب، سررسید و نرخ حساسیت داراییها و بدهیها را برای دستیابی نسبت ریسک به بازده از قبل تعیین شده، مورد هدف قرار میدهند. در واقع هدف مدیریت دارایی و بدهی، تقویت کیفیت و کمیت داراییها را با در نظر گرفتن ریسک آنها جهت مدیریت آینده و مدیریت ریسک و نه حذف آن نیز است.
روششناسی پژوهش: در این پژوهش با مروری بر مبنانی نظری دیرش به کاربرد آن در مدیریت دارایی و بدهی پرداخته شده است.
یافتهها: نتایج نشان میدهد که کاربرد روش دیرش در دقت سنجش دوره سررسید داراییها و بدهیها منجربه افزایش دقت استفاده کنندگان در تحلیل تاثیرات ریسک نرخ بهره در سیستم بانکی خواهند داشت.
اصالت/ارزش افزوده علمی: معیار دیرش میتواند کمک شایانی به مدیریت داراییها و بدهی و همچنین مدیریت ریسک نرخ بهره در سیستم بانکداری کشورمان نماید و همچنین میتوان با توجه به اهمیت مدیریت این بخش، به نقش آن را در عملکرد بانکها پی برد.
مقاله پژوهشی
بهینهسازی
زهرا نژادحیدری؛ معصومه رئیس زاده؛ ساره شاکریان حقیقی؛ محمود قیومی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 مهر 1402
چکیده
انتخاب پیمانکار مناسب نقش مهمی در موفقیت و یا شکست یک پروژه بازی می نماید. تخصصی شدن فعالیت های بخش های گوناگون صنعت از شاخص ههای بازار کسب وکار کنونی است و برونسپاری بخشی از فعالیت های موردنظر سازمان به عنوان یک پروژه و انتخاب پیمانکار، یکی از دغدغه های مدیران جهت رقابت در بازار کسب وکار هست، چونکه ارزیابی پیمانکاران بر اساس معیارهای ...
بیشتر
انتخاب پیمانکار مناسب نقش مهمی در موفقیت و یا شکست یک پروژه بازی می نماید. تخصصی شدن فعالیت های بخش های گوناگون صنعت از شاخص ههای بازار کسب وکار کنونی است و برونسپاری بخشی از فعالیت های موردنظر سازمان به عنوان یک پروژه و انتخاب پیمانکار، یکی از دغدغه های مدیران جهت رقابت در بازار کسب وکار هست، چونکه ارزیابی پیمانکاران بر اساس معیارهای تعریف شده و درنهایت انتخاب پیمانکار واجد شرایط سبب حذف پیمانکاران ناکارآمد از فرآیند مناقصه خواهد شد. عدم انتخاب پیمانکار اصلح، درنهایت سبب از بین رفتن منابع سازمان خواهد شد.
در تکمیل هر پروژه رضایت مندی کامل کارفرما امری مهم و حیاتی است، به طوری که بتوان در اجرای پروژه مطابق با برنامه زمان بندی ، با مناسب ترین هزینه و ارائه معتبرترین پروپوزال پیمانکار به حداکثر رضایت مندی در پروژه رسید. هدف از انجام این پژوهش انتخاب بهترین پیمانکار در یکی از پروژه های شرکت های لبنیاتی استان فارس می باشد که پس از برگزاری مناقصه و تکمیل پرسشنامه توسط خبرگان پروژه با استفاده از روش AHP و VIKOR وزن دهی و رتبه بندی پیمانکاران انجام گردید، که پیمانکارC رتبه اول، پیمانکار B رتبه دوم و پیمانکار A رتبه سوم را دریافت کرده اند و در نهایت پیمانکار رتبه ی اول جهت شروع و اجرای فعالیت های اجرایی مورد تایید افراد حاضر در پروژه قرار گرفت.